Staklene ograde

U današnje vrijeme staklene ograde su sastavni dio svakog prostora. Sve više se traže jednostavna rješenja bilo da se radi o privatnoj kući, stambenoj zgradi, hotelu ili poslovnom prostoru.

SKU: Gold-light-22-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1 Kategorije: ,

Opis

Staklene ograde imaju mnogo prednosti ispred ograda od drugih vrsta materijala. Staklene ograde ne zahtijevaju nikakvo održavanje poput bojanja jer materijal je trajan i ne stari te vrlo otporan na vanjske atmosferske utjecaje. Ukoliko su transparentne one pružaju barijeru i otvaraju pogled.

Svrha ograde je zaštita od pada što se osigurava tako da u slučaju loma jedne plohe druga ostane nosiva i zaštiti od pada. Nekoliko je najčešćih vrsta koje se koriste kod staklenih ograda, a to su laminirana stakla, kaljeno laminirana stakla i termički ojačana laminirana stakla u standardnim debljinama 8+8 mm ili 10+10 mm.

U pravilu staklene ograde se mogu podijeliti na tri vrste ovisno o načinu montaže. Spider ograde koje se montiraju točkasto na inox vijke, uklještene ograde koje se montiraju u linijske podne metalne profile i ograde koje se montiraju na stupiće ili konstrukcije koje mogu biti od aluminija, čelika ili drva. Na vrh staklene ograde moguće je ugraditi i rukohvate. Nosači stakla mogu se plastificirati u bilo koju boju. Staklene ograde mogu se koristiti za stubišta, terase, francuske balkone i slično.

 

 

 

Karakteristike sistema

Brošura

spyder nosač Q-CAT rukohvati za stakl.ograde_DBT Q railings_DBT DBT KATALOG-STAKLENE-OGRADE CORTIZOA